Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

.

NKK sine Utstillingsregler 01.01.2019. 

Av endringer som er gjort, kan følgende nevnes:

 • Det er nå presisert i regelverket at enhver oppnevnt utstillingsleder forplikter seg til å sette seg inn i gjeldene regler for avholdelse av utstilling, samt siste oppdaterte utstillingsregler. Arrangerende klubb skal ha en signert avtale med utstillingslederen om at vedkommende kjenner til gjeldene regler.
   
 • For border collie kreves det for norskeide hunder at hunden minst 2 forskjellige år har oppnådd minst 90 poeng på gjeterhundprøve før den kan meldes på til nasjonal utstilling. Det er nå presisert at tilsvarende krav også gjelder på nordiske utstillinger. På internasjonale utstillinger stilles det ikke brukskrav for deltakelse for border collies.
   
 • Krav om bruksmeritt for tildeling av cert på dachser er nå fjernet. De skal heller ikke ha stor-cert fra nå.
   
 • Når det gjelder bayersk viltsporhund og hannoveransk viltsporhund, må disse nå ha bruksmeritt for å få tildelt cert.
   
 • Det har kommet en ny tilføyelse av brukskrav for Belgiske fårehunder, for deltakelse i brukshundklassen: Det kreves nå godkjent FCI Herding Working Test for disse rasene.

Raseklubber som har fått innvilget fritak fra NKKs utstillingsregler punkt 11.13 knyttet til fullcertordningen finner du under "Dokumenter" på denne siden. 

NKK sine utstillinger finner du her.

Kritikksystem for utstilling.

Sist oppdatert 11.09.2022 kl. 00:42

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn